Bazoo Can kvalar in till Svenskt Kallblodskriterium 2024!

Det blir en final den 4:e augusti i Svenskt Kallblodskriterium för Bazoo Can. Den treåriga hingsten serverades en fin resa under måndagens uttagningslopp av Fornabodas egna Kenneth Gorski, som siktade på en ryggresa. På upploppet avslutade man starkt och efter en viss dramatik så blev man uppflyttade från trea till tvåa.


De lyckades att ta sig till final!
Efter flera mil på vägarna så kom Kai Pakola och Kenneth Gorski fram till Dannero där man hade som målsättning att kvala in Bazoo Can till Svenskt Kallblodskriterium. En placering bland de fyra främsta skulle göra målsättningen till verklighet.

Kenneth Gorski tog en lugn start med Bazoo Can som trots sitt åttonde spår bakom startbilen, hittade ner som tredje ytter som snabbt blev andra ytter. Lindeekipaget halkade efter ledarkvartetten mot slutsvängen men avslutade bra via tredje spår till en tredje plats på 31,3am.

Efter att ledarhästen blivit diskad i efterhand så fick Bazoo Can en andra plats.

Bazoo Can är med detta inkvalad till finalen av Svenskt Kallblodskriterium som körs på Dannero den 4:e augusti. Kretsen valde ett tionde spår bakom startbilen till den stora finalen i augusti och vi håller redan nu alla tummar till dess!

Bild: Bazoo Can och Kenneth Gorski efter andra platsen på Dannero
Foto: Lilly Ljungstedt

Publicerad tisdag 23 juli 2024. info@orebrotravet.se