Xanthis Irwin vinner på hemmaplan

Sju hemmahästar kom till start när Fornaboda öppnade för nya tävlingar under söndagen. Förutom stora gästande namn så avslutades tävlingsdagen med årets andra hemmaseger, efter att Björn Goop kört in Xanthis Irwin till seger. Hemmasegern var den första för Johan Söderbergs fyraåring som höll huvudet före sina konkurrenter.


Fornaboda bjöd på lunchtrav under söndagen. Sju hemmahästar kom till start, där vi fick våran andra hemmaseger för säsongen på hemmabanan.

Till det avslutade loppet så fick Xanthis Irwin en lugn start av kuskande Björn Goop, som direkt hittade till positionen som andra utvändigt. Med första halvvarvet passerat så lade man sig utvändigt ledaren, där man gjorde större delen av loppet. Johan Söderbergs fyraåring fick en hård resa med fick vila sig i ledarryggen genom den sista svängen, för att jobba sig framåt på upploppet.

Målgången blev jämn med en spurtande konkurrent men när resultatet ropades ut så blev det hemmaseger genom Xanthis Irwin, som tog sin första seger i karriären. Vinnartiden blev 17,0m, detta var dessutom första gången som Björn Goop körde hästen.

Samma tävlingsdag blev det även en tredje plats för Jimmi Ehlers-tränade Cornelia Marie. Trots en snabb start så gav Carl Johan Jepson hästen en invändig resa från ledarryggen. Hemmastoet fick andra ytter innan slutsvängen och höll farten till en tredje plats. Tiden blev 16,6am i autodebuten som slutade med stoets första pallplacering.

Bild: Xanthis Irwin från en tidigare start på Fornaboda
Foto: Timmy Lundegård

Publicerad tisdag 16 juli 2024. info@orebrotravet.se