Anna tar sjätte årssegern under debutsäsongen

Segrarna fortsätter att komma för Anna Hell Pettersson som under tisdagen var aktuell med sin sjätte årsseger i sin första säsong bakom varmbloden. Denna gång kom segern med Mogas Jeppe, en häst som enbart vunnit ett lopp tidigare. Dåvarande kusken: Mamma, Kerstin Hell!


Fornabodajunioren, Anna Hell Pettersson, fortsätter att vinna lopp. Under tisdagen körde 16-åringen in sin sjätte årsseger som kusk, där hon passerade mållinjen som vinnare med Mogas Jeppe på Eskilstuna.

Efter en lugn inledning så landade ekipaget i ledarryggen. Med 700 meter till mål körde Anna ut i andra spår för att sätta press på ledaren, där hon tog hand om ledningen innan man gick in i slutsvängen. Segern blev överlägsen på upploppet, där man segrade på tiden 17,0.

Eva-Lena Hellman tränar Mogas Jeppe som bara vunnit lopp vid ett tidigare tillfälle, roligt nog så var det Annas mamma Kerstin som körde vid den segern.

Bara något lopp senare på Eskilstuna så kom Kåre Axelsson-tränade Eleganten Indika till start. Med ett tolfte spår bakom bilen så inledde hästen loppet, längst bak i fältet. Efter en kort ryggresa i tredjespår så klev Fornabodahästen ut i fjärde spår mot upploppet och gick snabb till en tredje plats. Richard L Jansson körde till tiden 13,4ak.

En tredje plats blev det även på Axevalla. Jonas Bergdahl gav sin egentränade valack, Cheyenne Face, ett liknande lopp med en avslutande resa i fjärde spår. Trots en lång väg fram till tredje priset så gick hästen snabbast på Axevallas långa upplopp och hann fram inom loppets sista 50 meter. Tiden i mål blev 16,0al.

Jonas Bergdahl blev även fyra på Axevalla med Augustus Woodland.

Bild: Anna Hell Pettersson vid en tidigare seger, då bakom Mack Joe.
Foto: Kent Skogh

Publicerad fredag 4 oktober 2024. info@orebrotravet.se