Kozmo Simoni spurtar till ny seger

Med en seger och en andra plats tillsammans så klev Kozmo Simoni och Isabella Jansson Wiklund ut som mycket betrodda på spelet när kvällen på Gävle skulle avslutas. Efter en snabb spurt på upploppet så kom segern för ekipaget som ökar den positiva statistiken tillsammans.


En trio av Fornabodatränare valde att ta resan till Gävle under torsdagskvällen, där samtliga åkte hem med en placering bland de fem främsta. Jimmi Ehlers-stallet fick vänta längst på en start, där väntan lönade sig.

Fjolårets finalist av den Danska Uppfödningslöpningen, Kozmo Simoni, fick ett bakspår till det sista loppet på Gävletravet och fick ett bra lopp. Från positionen tredje utvändigt så kunde Isabella Jansson Wiklund styra ut i fjärde spår mot upploppsrakan. Väl inne på rakan så var ekipaget snabbast och passerade mållinjen som vinnare efter ett 14-tempo under Kozmos sista halvvarv.

Vinnartiden blev 15,0am för Kozmo Simoni som nu har två segrar och en andra plats tillsammans med Isabella i sulkyn.

Uppfödare: Peter Simoni, Polen
Ägare: Håkan Lantz m.fl.
Tränare: Jimmi Ehlers
Skötare & Kusk: Isabella Jansson Wiklund (L)

Under kvällen blev det en fjärde plats för Pirriboj, tränad av Anna Nordlund. Det blev även en femte plats på Gävle, denna kom från Sancho Lee, tränad av Kerstin Hell. Under Örebrolunchen blev det en femte plats för Viking of Love, tränad av Eleonore Hultdahl.

Bild: Glada miner från Jimmi Ehlers och Isabella Jansson Wiklund efter segern med Kozmo Simoni
Foto: Timmy Lundegård

 

Publicerad fredag 4 oktober 2024. info@orebrotravet.se